Χαμηλές τιμές στα ξενοδοχεία της Αν. Ευρώπης

Οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ευρώπη ακολουθούν καθοδική πορεία και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε 30 από τις 50 χώρες του καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών  (tHPI) της trivago, οι τιμές παρουσιάζουν μείωση σε αντίθεση με τις τιμές χωρών όπως η Πολωνία (132 ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο για ένα δίκλινο δωμάτιο, αύξηση 47 τοις εκατό) και η Ουκρανία (212 ευρώ κατά μέσο όρο, αύξηση 56 τοις εκατό). Πιο συγκεκριμένα οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν κατά μέσο όρο 85 ευρώ αν επιλέξουν να επισκεφτούν τη Γρανάδα της Ισπανίας (μείωση 18 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), 100 ευρώ αν επισκεφτούν τη Λισσαβώνα (μείωση εφτά τοις εκατό), 104 ευρώ αν επιλέξουν να επισκεφτούν τη Μαδρίτη (μείωση εννιά τοις εκατό) και 145 ευρώ αν επισκεφτούν τη Βαρκελώνη (μείωση εννιά τοις εκατό) .  Οι τιμές στο κλεινόν άστυ κυμαίνονται κατά μέσο όρο και ανά διανυκτέρευση σε ένα απλό δίκλινο δωμάτιο στα 90 ευρώ ( μείωση κατά έξι τοις εκατό) και στη Βουδαπέστη 86 ευρώ (μείωση εφτά τοις εκατό) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στη Κωνσταντινούπολη ένα δίκλινο δωμάτιο κατά μέσο όρο στοιχίζει 142 ευρώ (μείωση οχτώ τοις εκατό), ενώ και τα ξενοδοχεία στην Ιταλία κινούνται στην ίδια πτωτική τροχιά. Πιο συγκεκριμένα στο Τορίνο οι τιμές κυμαίνονται στα 112 ευρώ κατά μέσο όρο (μείωση 16 τοις εκατό), στο Μιλάνο στα 143 ευρώ ( μείωση εφτά τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα)και στη Ρώμη στα 161 ευρώ (μείωση έξι τοις εκατό σε σχέση με τις τιμές του Μαΐου).

Αύξηση τιμών στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς
Μπορεί οι τιμές στην Ευρώπη να πέφτουν, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο και με τους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς. Στη Μύκονο, οι τιμές των ξενοδοχείων παρουσιάζουν αύξηση 41 τοις εκατό (137 ευρώ) σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ στη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα στο Ημεροβίγλι, η αύξηση αγγίζει το 27 τοις εκατό εν συγκρίσει με το Μάιο και η τιμή για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο σκαρφαλώνει στα 248 ευρώ. Στη Λίνδο της Ρόδου, οι τιμές ανά διανυκτέρευση για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο, παρουσιάζουν αύξηση 32 τοις εκατό σε σχέση με το Μάιο (132 ευρώ), ενώ στο Ρέθυμνο της Κρήτης παρατηρείται αύξηση 11 τοις εκατό (88 ευρώ) εν συγκρίσει με τον προηγούμενο μήνα. Στη Χερσόνησο της Κρήτης η αύξηση αγγίζει το 19 τοις εκατό ανά διανυκτέρευση και η μέση τιμή κυμαίνεται στα 76 ευρώ για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο, ενώ στην Ελούντα η τιμή για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα 248 ευρώ (αύξηση 36 τοις εκατό). Στην Ιξιά η μέση τιμή για το μήνα Ιούνιο είναι  109 ευρώ και η αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα σκαρφαλώνει στο 30 τοις εκατό. Στην Κέρκυρα η αύξηση των τιμών αγγίζει το 11 τοις εκατό και η μέση τιμή για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο για τον Ιούνιο κυμαίνεται στα 105 ευρώ. Το ίδιο σκηνικό και στην Κύπρο, όπου οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την Αγία Νάπα για τις διακοπές τους θα κληθούν να πληρώσουν 138 ευρώ ανά διανυκτέρευση (αύξηση 50 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα), στην Αμμόχωστο οι τιμές παρουσιάζουν αύξηση 48 τοις εκατό ( τιμή δίκλινου δωματίου 126 ευρώ), και στην Πορτάρα οι τιμές αγγίζουν τα 102 ευρώ κατά μέσο όρο, με αύξηση 36 τοις εκατό σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.    

Ο Ιούνιος, ο ακριβότερος μήνας μέχρι τώρα για το 2012
Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που όλοι οι ξενοδόχοι και οι ταξιδιώτες παγκοσμιώς θα θυμούνται ως ο πιο ακριβός μήνας  για το 2012 μέχρι στιγμής. Στη Δανία, οι τιμές αγγίζουν τα 164 ευρώ που είναι η υψηλότερη τιμή μέχρι στιγμής για το 2012 για το εν λόγω κράτος. Το ίδιο σκηνικό και στη Γαλλία, (175 ευρώ), στην Ελλάδα (100 ευρώ), στο Ηνωμένο Βασίλειο (155 ευρώ), στην Ιρλανδία (121 ευρώ) με τις μέσες τιμές δωματίων του μήνα να είναι οι υψηλότερες μέχρι στιγμής για το έτος.  Στη Νορβηγία  (178 ευρώ) και στη Πορτογαλία (96 ευρώ) οι ταξιδιώτες θα κληθούν να πληρώσουν επίσης την υψηλότερη τιμή μέχρι τώρα για ένα απλό δίκλινο δωμάτιο ενώ στη Ρωσία και στη Κύπρο, οι τιμές δωματιών κατά μέσο όρο κυμαίνονται στα 181 ευρώ και 121 ευρώ αντίστοιχα, τιμές υψηλότερες από τις αντίστοιχες του προηγούμενου χρόνου.